Wie we zijn

De Helper is een praktijk voor onderzoek en behandeling binnen de Generalistische Basis GGZ en Gespecialiseerde GGZ. De medewerkers van de Helper zijn universitair opgeleide psychologen of orthopedagogen met verdere specialisaties. De praktijk heeft een Christelijke identiteit.

Medewerkers

 

dh eddie

Eddie van der Laan

Eddie is sinds 1992 werkzaam in de gezondheidszorg. Na afronding van zijn doctoraal klinische psychologie aan de universiteit, heeft hij de postdoctorale opleiding gedaan tot klinisch psycholoog en psychotherapeut bij het Medisch Spectrum Twente in Enschede. Als psychotherapeut is hij opgeleid in de hoofdrichting gedragstherapie en cliëntgerichte psychotherapie. Daarbij is zijn focus vanaf het begin naast de volwassenen ook op de kinderen geweest. Lees meer over Eddie.

 
 
 
 

dh_Hella

Hella Arendshorst

Hella Arendshorst werkt als administratief medewerkster bij onze praktijk. U zult als cliënt geen direct contact met haar hebben, maar het kan zijn dat u haar op de praktijk ziet rondlopen.

 

dh gretha

Gretha van der Laan

Gretha van der Laan is bedrijfsvoerder bij de Helper. Ze heeft bedrijfseconomie gestudeerd en heeft o.a. als controller, in het bedrijfsleven gewerkt. Vanaf het begin is ze betrokken geweest bij de zakelijke kant van de praktijk. Toen de Helper zich uitbreidde en de eisen aan de bedrijfsvoering groter werden, is ze officieel als bedrijfsvoerder aan de slag gegaan. Ze verzorgt de zakelijke kant van de praktijk. Ze doet de financiële afwikkeling en controleert of alles gaat zoals zou moeten en is afgesproken. U zult haar niet zo vaak tegenkomen, maar het kan zijn dat u haar aan de telefoon krijgt, of door de wachtkamer ziet wandelen.

 

 
Praktijk de Helper zoekt de samenwerking met andere collegae en praktijken en het kan voorkomen dat zij binnen deze samenwerking ook werkzaamheden of activiteiten doen op onze locatie. Daarnaast bieden wij een stageplaats aan psychologie studenten van de Universiteit van Twente. Dit betekent dat u binnen de praktijk ook met andere collegae in aanraking kunt komen.
 

 

Christelijke indentiteit

dh identiteit(…) Op elke plaats waar Ik mijn naam wil laten noemen, zal Ik naar jullie toe komen en je zegenen (NBV Ex. 20: 24)

De praktijk heeft een christelijke identiteit. Binnen de professionele hulpverlening beoogt de Helper een plaats te zijn, waar christenen Zijn naam kunnen en mogen noemen. Het is echter geen moeten. U bepaalt zelf of dit voor u van belang is of niet. Voorop staat de professionele psychologische hulpverlening voor iedereen die hierom verlegen is.

De naam van de praktijk is synoniem aan de Heilige Geest, die volgens de bijbel heel maakt en genezing brengt. De Heilige Geest maakt deel uit van de drie-eenheid die God is: de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.