Aanmelden voor diagnostiek en behandeling

Onderstaand ziet u een beschrijving van de verschillende diensten die wij u kunnen bieden. Op het aanmeldformulier kunt u aangeven welke vorm van hulp u wilt, zodat wij het vervolg hier op kunnen afstemmen.

Psychologische behandeling
Een psychologische behandeling bestaat doorgaans uit individuele gesprekken met de psycholoog eventueel in combinatie met internettherapie (E-health). Ook uw partner of kinderen kunnen bij de behandeling betrokken worden.

Testonderzoek
In aanvulling op de reguliere diagnostiek kan testonderzoek ingezet worden wanneer dit nodig is om een diagnose te stellen. Het kan zijn dat u specifiek wilt aanmelden voor een testonderzoek. Het is dan goed om te weten dat dit niet altijd vergoed wordt door uw zorgverzekeraar.

Internetbehandeling (E-health)
Er kunnen redenen zijn dat u niet in de gelegenheid bent om persoonlijk in gesprek te gaan voor een psychologische behandeling. De Helper biedt de mogelijkheid om via internet thuis aan uw problemen te werken.
 
Mission Possible
Mission Possible is een persoonlijk ontwikkelingsprogramma voor jongeren. Het programma bestaat uit 11 stappen of taken die jongeren kunnen helpen doelen te stellen en deze ook echt waar te maken. Jongeren leren lastige dingen te veranderen door gebruik te maken van de eigen sterke punten en is gebaseerd op de filosofie van het oplossingsgerichte denken. Klik hier voor meer informatie over deze behandelvorm (extern).
 
Aanmelden is mogelijk na verwijzing van uw huisarts of (bij kinderen en jongeren) van de kinderarts, jeugdarts of een gemachtigde medewerker van de gemeente waar u woont. U kunt zich telefonisch aanmelden via telefoonnummer 0546-825933. Tijdens het telefonisch contact bespreken we uw reden van aanmelding en of wij u kunnen bieden wat u zoekt. Wanneer u hier positief over bent, kunt u de aanmelding bevestigen door het aanmeldformulier van de website te verzenden.

Op het aanmeldformulier wordt u gevraagd om uw persoonlijke gegevens in te vullen en te bevestigen dat u de informatie van de website hebt gelezen en akkoord gaat met de voorwaarden. Nadat u het aanmeldformulier hebt verzonden ontvangt u een mail met verdere uitleg over het vervolg. Na acceptatie van uw aanmelding nemen we contact met u op voor het maken van een afspraak of krijgt u een volgnummer voor de wachtlijst wanneer we u niet direct een afspraak kunnen bieden.

Op het aanmeldformulier dient u aan te geven dat u over verschillende aspecten geïnformeerd bent. Door u op de website goed te informeren over de gang van zaken, kunnen we hier bij het eerste gesprek gerichter bij stilstaan. De tijd die u nu investeert krijgt u in het eerste gesprek weer terug.

U kunt zich aanmelden door op de onderstaande groene knop te drukken. Bent u jonger dan 18 jaar of wilt u als gezaghebbende (pleeg)ouder uw zoon of dochter aanmelden jonger dan 18 jaar, dan geldt hiervoor de aanmelding als minderjarige. Bent u gescheiden en is uw ex-partner ook gezaghebbende ouder dan moet hij/zij het hier ook mee eens zijn. Is uw zoon of dochter ouder dan 12 jaar dan moet hij/zij het zelf ook willen.

minderjarige volwassene